Om mig

Birgitte Næss-Schmidt er en meget benyttet og dygtig instruktør og koreograf, og hun har været kunstnerisk ansvarlig for et utal af teaterforestillinger og TV shows gennem de sidste mange år. I 2017-2019 tog hun en diplomuddannelse i ledelse kunst- og kultur fra Den Danske Scenekunstskole.

Birgitte er kreativ og visionær med et helikopterblik og en evne til at koordinere med detaljeret præcision. Hun har stor stilforståelse og bredt genrekendskab og går altid efter historien, tonen og musikken først. Hun ved, hvad der visuelt tager sig bedst ud og har en særdeles veludviklet sans for at skabe billeder og form.

I det vigtige arbejde med de udøvende kunstnere på scenen både på teater og TV er hun i stand til at skabe gode og trygge rammer og til at få skuespillere, dansere, sangere og værter til at yde langt ud over, hvad de troede var muligt.

Igennem årene har hun via koordination og samarbejde med de andre kreative instanser udviklet en viden og kunnen, der har givet hende en kæmpe styrke og position i hendes kunstneriske arbejde både på teater og på TV. Derudover har hun gennem de mange ansvarsfulde poster opnået en stor redaktionel, projektledelses- og administrativ erfaring.

Birgitte kan med sin store erfaring og overskud holde styr på kæmpe produktioner på TV og på teater og med sin kunstneriske ansvarlighed og gennemslagskraft, sin utrættelige energi, passion og professionalisme får man hele pakken.

Kunst- og kulturleder fra 2019, Instruktør fra 2005, Koreograf fra 1990, Danser fra 1988.

Birgitte er mor til Mollie (25), Roberta (22) og Louis (16).

 

Foto: Steen Evald